27.1.2015

Syntisen hyvä mutakakku

Koska piilotin entisen blogini (syystä että ärsytti että siellä oli saman verran päivittäisiä kävijöitä kuin täälläkin ja en sitten kuitenkaan halunnut, että mun tietoja yms löytyy tavallaan kahdesta paikkaa), niin ajattelin lisäillä tänne uuteen suosituimpia ja katsotuimpia reseptejä. Niistä ehdottomasti yksi suosituin oli mutakakkuni ohje, joka kieltämättä on aika pirun hyvä, vaikka itse sanonkin. Ohje on myös äärimmäisen helppo, joten tämän pitäisi onnistua kohtuullisen hyvin myös vähän kömpelömmältäkin kotileipurilta. Kakku säilyy hyvänä viisikin päivää, mutta ainakaan omalla kohdalla kakku ei ole nähnyt niin montaa päivää :D

IMG_9778

Mutakakku (sopiva 22-24 cm vuokaan)

3 kananmunaa
1½ dl sokeria
150 g voita
200 g suklaata
3 rkl kaakaojauhoja
1½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Sulata voi ja suklaa mikrossa miedolla teholla ja sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä. Tällä välin vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää vaahtoon suklaavoisula. Vatkaa tasaiseksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja vatkaa miedoimmalla teholla taikinan sekaan. Voitele kakkuvuoka ja levitä taikina tasaisesti. Paista kakkua 150 asteessa kymmenen minuuttia. (jos vuokasi on isompi/pienempi, paistoaika muuttuu.) Tällä paistoajalla kakusta jää keskeltä melko raaka ja jos tykkää vähän kypsemmästä ja kuivemmasta kakusta, kannattaa paistoaikaa pidentää noin viisi minuuttia.

Mutakakun on hyvä antaa jäähtyä hyvä tovi ennen leikkaamista ja parhaimmillaan se on oikeastaan vasta seuraavana päivänä, kun se on tekeytynyt ja hyytynyt jääkaapissa yön yli.

IMG_9780
IMG_9777

Kakun voi koristella esimerkiksi tomusokerilla ja tarjolla se on erityisen hyvää suklaakastikkeen ja vaniljajäätelön kanssa. Myös vadelmat sopivat koristeluun hyvin. Yksinkertainen suklaakastike syntyy helposti kaakaojauhoista, tomusokerista ja vedestä.
Yhdestä kakusta riittää noin 6-8 henkilölle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti