8.10.2015

Suklaa-chilikakku

Nyt sitä lupaamaani kakun ohjetta! Kyseessä oli tosiaan chilillä maustettu suklaajuustokakku. Saattaa jonkun korvaan kuulostaa jokseenkin erikoiselta, mutta onhan kaupoissakin myynnissä chilillä maustettuja suklaalevyjä. Ja sama meininki pätee tähän kakkuunkin, kyseessä ei siis ole tulinen suklaalla maustettu chilikakku, vaan juurikin toistepäin :D Tässä ohjeessa olen itse käyttänyt chiliä niin, että se antaa hitusen makua ja aavistuksen verran pientä jälkipotkua. Siksi jokaisen kannattaa lisäillä chiliä joukkoon varovaisesti oman maun mukaan, ettei tule laitettua liikaa/liian vähän. Itse olen kerran syönyt vastaavanlaista kakkua, jossa oli hieman liikaa chiliä ja se peitti ikävästi suklaan makua ja potki turhan paljon. 
Ohjeessa minä käytin maitosuklaata, sillä ainakaan silloin sokeria ei tarvitse erikseen täytteeseen lisätä. Jos käyttää tummempaa suklaata, voi olla että joutuu hieman lisäämään makeutta.

IMG_8336
Suklaa-chilikakku

Pohja:
150 g digestivekeksejä
90 g sulatettua voita/margariinia
Täyte:
4 dl kuohukermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
250 g suklaata
2½ tl chilitahnaa (½-1 chili)
4 liivatelehteä

Murskaa keksit pieneksi muruksi ja sulata samalla voi/margariini miedolla teholla mikrossa. Sekoita ainekset keskenään. Levitä keksipohja leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuuan pohjalle (24-26 cm) tasaisesti ja laita sivuun odottamaan.
Valmista täyte: laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaa varovasti miedolla teholla mikrossa tai vesihauteessa. Vatkaa kuohukerma kuohkeaksi vaahdoksi, lisää tuorejuusto sekä chilitahna/pieneksi murskattu chili. Lisää sulatettu, hieman jäähtynyt suklaa. Kiehauta pieni määrä vettä ja liota liivatelehdet siihen ja kaada seos sitten ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen. Tarkasta maku, lisää tarvittaessa vielä hieman chiliä. Levitä täyte keksipohjan päälle ja anna hyytyä ainakin kolme-neljä tuntia, mieluiten yön yli.

IMG_8339

Eli taas kerran hyvin helppo ja nopea resepti! Pitäisiköhän nostaa rimaa ja alkaa vääntämään esim. italialaista marenkia? :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti