17.12.2015

Tomaatti-vuohenjuustokeitto

IMG_9826
Sairaslomalainen täällä moi! Flunssa päätti sitten vihdoin ja viimein iskeä sen verran rajummin, että oli pakko jäädä töistä pois pariksi päiväksi. Mutta se nyt ei ollut tämän postauksen pointti, vaan valmistamani tomaatti-vuohenjuustokeitto! Vaikka kanakeitto olisi ehkä ollut sen myyttisen parantavan vaikutuksen takia parempi vaihtoehto, en ole kuitenkaan koskaan oikein tykännyt siitä, ja tähän vuohenjuustoiseen tomaattikeittoon mä sen sijaan ihastuin niinkin hienolla tapaa kuin valmiskeiton kautta :D Vuohenjuusto ei ole koskaan ollut mun juttu, mutta kuka ties, ehkä mun makutottumukset ovat muuttuneet. Tai sit se on vaa tää keitto. Anyway, asiaan!

Tämä keitto on hyvin yksinkertainen ja nopea valmistaa, joten onnistuu ihan varmasti vähän epävarvemmilta kokkaajiltakin!

Tomaatti-vuohenjuustokeitto (kahdelle)

500 g paseerattua tomaattia
1 valkosipulinkynsi
1 tl pestoa
1 tl kuivattua oreganoa
1 tl kuivattua basilikaa (tai mieluummin tuoretta, jos saatavilla)
3/4 tl rouhittua mustapippuria
1 tl sokeria
suolaa
80-100 g vuohenmaitojuustoa (mitä enemmän, sen voimakkaampi maku)
1 dl ruokakermaa

IMG_9829

Leikkaa valkosipulinkynsi pieneksi kuutioksi. Kaada paseerattu tomaattisose kattilaan, lisää pesto ja valkosipuli. Kuumenna. Jos sose pulpahtelee rajusti ja vaikuttaa kamalan paksulta, voi vettä lisätä noin puolen desin verran. Lisää joukkoon mausteet ja vuohenjuusto, sekä lopuksi kerma. Anna tekeytyä miedolla lämmöllä noin viiden minuutin ajan, tarkasta maku. Lopuksi soseuta keitto tarpeen tullen tasaiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti