11.2.2016

Homemade Granola

Mä en ole mikään hirmuinen myslin ystävä. Kausittain se maistuu, joskus taas ei ollenkaan. Suurin syy taitaa olla kaupasta ostetut halpis-myslit, joissa taitaa olla enemmän sokeria kuin mitään muuta, enkä pääsääntöisesti pysty siinä muodossa syömään aamuisin mitään niin makeaa.
Olen joskus aiemminkin tehnyt itse myslejä, vaihtelevalla menestyksellä. Joskus on tullut rutkasti parempaa kuin kaupan tarjoamat vaihtoehdot, välillä olen eksynyt laittamaan sekaan 101 eri raaka-ainetta (loppujen lopuksi vähemmän on enemmän) ja monesti käräyttänyt koko helahoidon komeasti. Koska tällä kertaa onnistuin aika mainiosti, ajattelin, että miksenpäs jakaisi ohjetta myös täällä. 

IMG_1378

Mysli

5 dl kaurahiutaleita
1 dl pellavansiemeniä
70-100 g (pekaani)pähkinää
n. 1 dl hunajaa
½ dl oliiviöljyä
2 tl kanelia
½ tl vaniljajauhetta

Rouhi pähkinät sopivan kokoisiksi paloiksi. Itse käytin pekaanipähkinää, koska se on oikeastaan ainoa pähkinä, josta pidän, mutta tässä voi käytännössä käyttää ihan mitä pähkinöitä tahtoo! Sekoita pähkinät, pellavansiemenet (myös muut siemenet käy!) ja kaurahiutaleet keskenään mausteiden kanssa ja sekoita sitten joukkoon hunaja ja öljy. Levitä seos leivinpaperilla vuoratulle uunipellille mahdollisimman ohueksi kerrokseksi. Paista uunissa n. 100 asteessa 50-60 minuuttia, kunnes hiutaleet ovat saaneet väriä ja ne ovat kuivuneet rapeiksi. Simppeliä kuin mikä! Kuivatut omenalastut olisivat olleet tähän aika passeli lisä, mutta en tähän hätään saanut niitä mistään käsiini, joten ensi kerralla sitten!
Ennen olen paistanut myslin paljon kovemmassa lämpötilassa ja lyhyemmän aikaa, mutta mielestäni tällä tyylillä tuli paljon parempaa, eikä myöskään samanlaista kärähtämisen vaaraa ole.
Oletteko te valmistaneet mysliä itse, ja jos olette niin mitkä on teidän suosikki raaka-aineita/yhdistelmiä? 

IMG_1375

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti