18.2.2016

Kanaa ja riisiä

Kanaa ja riisiä, meidän taloudessa se kaikista syödyin arkiruoka (makaronilaatikon lisäksi). Hyvää, edullista ja tarpeen vaatiessa erittäin nopeaa ja helppoa valmistaakin. Toisinaan teen itsekin ruuan tyylillä riisi kiehumaan, kana paistumaan ja kookoskerma lopuksi joukkoon, mutta toisinaan on kiva tehdä ruokaa hieman pidemmän kaavan kautta. Mitenkään vaikea tai erityisen aikaavievä ei tämäkään resepti tosin ole. 

IMG_1399

Ensin marinoidaan kana. Mie en varsinaisesti suosi kaupan valmiiksi marinoituja suikaleita, mutta niiden helppouden vuoksi niitä tulee joskus käytettyä. Tällä kertaa ostin kuitenkin paketin kokonaisia fileitä (n. 450 g) ja leikkasin ne itse sopivan kokoisiksi paloiksi. Valmistin marinadin itse ja laitoin pariksi tunniksi jääkaappiin tekeytymään (mitä pidempi aika, sen parempi).

Sweet chili-limemarinadi

1 lime
n. 3 rkl sweet chili -kastiketta
ripaus suolaa (mikäli kanat eivät itsessään ole miedosti suolattuja)
inkiväärijauhetta (tai tuoretta inkivääriä murskattuna)
ripaus paprikajauhetta

Pese lime huolellisesti, raasta kuori ja purista mehu. Sekoita kaikki ainesosat keskenään kanan joukkoon, anna marinoitua. Jos kanasta haluaa tulisempaa, voi marinadiin pilkkoa chiliä tai käyttää valmista chilimurskaa.
Paista kanat tilkassa öljyä paistinpannulla ja lisää lopuksi kastikkeen joukkoon.

Kuten ylempänä jo sanoinkin, yksinkertaisimmillaan teen kastikkeen lisäämällä kookoskermaa ja mausteita, mutta tällä kertaa tein sen vähän pidemmän kaavan mukaan:

Kookoksinen kastike kanalle

1 sipuli
1 paprika
3 valkosipulinkynttä
2 dl kookoskermaa
nippu tuoretta korianteria
ripaus kurkumaa
suolaa
puolikkaan sitruunan mehu
(chiliä)

Leikkaa sipuli ja paprika ohuiksi suikaleiksi. Freesaa molemmat kevyesti vähässä öljyssä pannulla, lisää joukkoon murskattu/pieneksi leikattu valkosipuli. Lisää hieman vettä ja anna hautua keskilämmöllä n. 15 minuuttia. Lisää tarvittaessa vettä aina välillä. Riisi kannattaa laittaa tulemaan viimeistään tässä vaiheessa, keitä pakkauksen ohjeen mukaan neljälle hengelle.
Lisää kurkumajauhe (n. 1 tl) ja kookoskerma. Mausta tarpeen vaatiessa suolalla (muista kuitenkin, että erikseen paistetuissa kanoissa on jo suolaa) ja lisää halutessasi chiliä, mikäli haluat tulisempaa kastiketta. Lopuksi lisää joukkoon pieneksi hakattu korianteri sekä sitruunamehu. Lisää joukkoon paistetut kananpalat.
Mikäli ei tykkää kookoksen mausta, voi tässä yhtä hyvin käyttää myös tavallista kermaa. 

IMG_1402 IMG_1403

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti