13.2.2016

New York Cheesecake

Juustokakkuja on monenlaisia, mutta kyllä tämä taitaa olla niistä se klassisin! Mä teen hurjasti hyydytettyjä juustokakkuja, mutta harvemmin tulee tehtyä näitä uunissa paistettuja tuhdimpia versioita. Mie olen tätä muutamaan otteeseen aiemminkin tehnyt, hieman erilaisilla resepteillä. Tästä ei vielä reseptiä nykyisestä blogista löydy (aiemmassa taisi olla), joten laitetaanpa jakoon, kun tästä aikas maukasta kerran tuli! :)

IMG_1388

New York Cheesecake (sopiva 22-26 cm irtopohjavuokaan)

Pohja:
200 g täysjyvä digestivekeksejä
100 g voita/margariinia
1 tl kanelia
Täyte:
400 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl sokeria
3 kananmunaa
1 sitruunan kuori raastettuna
200 g ranskankermaa 
Päälle:
200 g sitruunan tai limen makuista rahkaa
vadelmia koristeeksi

Aloita voitelemalla irtopohjavuoka, Murskaa digestivekeksit sileäksi muruksi ja sekoita sulatetun voin/margariinin kanssa tasaiseksi. Painele taikinaa irtopohjavuuan pohjalle sekä reunoille mahdollisimman tasaisesti. Laita jääkaappiin tekeytymään täytteen valmistuksen ajaksi.
Valmista täyte: vatkaa tuorejuustoja hetken aikaa, lisää sitten puolet sokerista, vatkaa ja lisää loput sokerista. Sekoita kananmunat juuston joukkoon yksitellen hyvin vatkaten. Pese sitruuna hyvin ja raasta kuori sitten mahdollisimman pienellä terällä ohueksi raasteeksi. Sekoita täytteen joukkoon. Sekoita joukkoon vielä ranskankerma. Laita uuni lämpeämään 150 asteeseen, levitä täyte pohjan päälle ja paista kakkua noin 50 minuutin ajan, kunnes massa alkaa olla jähmettynyt ja pinta kauniin värinen. Sammuta uuni ja anna kakun tekeytyä jälkilämmössä vielä noin tunnin verran (uuninluukun voi jättää osittain auki). Kakun hieman jäähdyttyä, laita tekeytymään jääkaappiin vähintään 4 tunniksi, mutta mielellään yön yli. Koristele kakku ennen tarjoilua maustetulla rahkalla (myös muita makuvaihtoehtoja voi kokeilla sitruunan makuisen lisäksi, valkosuklaa-lime voisi ainakin olla tosi herkullinen tässä) ja vadelmilla. 

IMG_1398 IMG_1387

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti