9.3.2016

Maidoton ja gluteeniton porkkanakakku

Mä en tiedä, kuinka monta porkkanakakun ohjetta on ok laittaa yhteen ja samaan blogiin, mutta tästä blogista niitä löytyy tämän postauksen jälkeen kolme. Ja sitä paitsi, onhan porkkanakakku nyt vaan niin hyvää, että lähtökohtaisesti eri reseptien kokeilullehan voisi omistaa kokonaan oman bloginsa... mä lupaan, että jos ikinä koskaan julkaisen vielä eri reseptin tähän kyseiseen kakkuun, niin teen sille ainakin oman tunnisteensa! :D

Mutta asiaan: kokeilin ensimmäistä kertaa ikinä yhdistää sekä maidottoman ja gluteenittoman samaan leivonnaiseen ja jee, onnistuin! Ostettiin äidin kanssa kaupasta tuota Oatlyn uutta tuorejuustomaista kauravalmistetta ja ajattelin, että porkkanakakku on aika näppärä tapa kokeilla sitä, ens kerralla sitten ehkä jotain juustokakun tyyppistä :) Tätä löytyi ainakin Lahesta Prismasta, omissa lähikaupoissa en ole nähnyt. Jauhoina käytin gluteenittomia kaurajauhoja, mutta yhtä hyvin tässä voi käyttää muitakin, mitä nyt on sitten tottunut käyttämään, mutta ainakin nää jauhot oli itselleni sellainen ns. turvallinen valinta. Mä käytin tavallisen sokerin sijaan kookossokeria, mutta mä melkein suosittelin käyttämään jotain miedomman makuista sokeria, sillä kookossokerin aromit oli mielestäni sen verran voimakkaita, että se porkkanakakun oma maku jäi vähän varjoon. Koostumus oli kuitenkin ihanan mehevä ja pehmeä!

IMG_2111 IMG_2115

Maidoton ja gluteeniton porkkanakakku

2 isoa kananmunaa
1½ dl sokeria
2½ dl porkkanaraastetta
½ dl rypsi-, hamppu- tai oliiviöljyä
1½ tl kanelia
1½ tl leivinjauhetta
2½ dl gluteenittomia kaurajauhoja
150 g Oatlyn på mackan -levitettä (tai jotain muuta vastaavaa tuottetta, jos on sellaisen löytänyt)
3/4 dl tomusokeria

Raasta porkkana pieneksi raasteeksi. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää joukkoon porkkanaraaste sekä öljy. Sekoita keskenään kuivat aineet ja sekoita taikinaan. Levitä 20-24 cm irtopohjavuokaan pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat kevyesti öljyllä, kaada sitten taikina vuokaan ja paista uunissa 175 asteessa 20-25 minuuttia hieman uunin tehosta riippuen. Kun taikina alkaa irtoamaan reunoilta ja se on kauniin ruskean värinen, on se valmis.
Anna kun hieman jäähtyä ja valmista päällinen sekoittamalla "tuorejuusto" ja tomusokeri keskenään, levitä kakun päälle ja koristele halutessasi pähkinöillä tai mantelirouheella. 

IMG_2113 IMG_2118

Mulle saa muuten vinkkailla kaikista leivontaan liittyvistä jutuista mitkä nyt maidottomuuteen ja gluteenittomuuteen liittyy, mun olisi nimittäin pikkuhiljaa tarkoitus laajentaa näitä molempia leivontaan ja varsinkin tota gluteenitonta ruokavaliota omaan elämään ylipäätään. Tää maidottomuus alkaa kohta puolin tulla jo sen verran selkäytimestä, että nyt tuntuu hyvältä jatkaa uusiin haasteisiin eli pikkuhiljaa vähentää etenkin vehnän käyttöä hurjasti. Tää porkkanakakku onnistui ainakin sen verran hyvin, että tästä on hyvä jatkaa kokeiluja muihin herkkuihin! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti